Forkynn i din Herres navn

Stemmen befalte ham å fremsi tre ganger , og så følte han noe gripe ham om kroppen og halsen, og han trodde han skulle dø .Stemmen sa også : " Oh Muhammed , du er Allahs sendebud, og jeg er Gabriel."
Muhammed (og velsignelse være med ham Guds fred) så nå engelen Gabriel stå i et sterk lys , som fylte hele himmelen og plutselig forstod han meningen med ordene og begynte å fremsi dem: Guds, den Barmhjertiges, den Nåderikes navn Forkynn i din Herrens navn ! Han som skaper , skaper mennesket av en liten seig klump. Forkynn ! Se , Herren er den store Velgjører, som ved ( å la føre i ) pennen har undervist , undervist mennesket om ting det ikke kjente ( Sura 96, 1-6)


Åpenbaringen fortsatte med å advare folk mot å være egoistiske og korrupte . Menneskene visste ikke , at det ble holdt øye med dem , og at de en dag skal stilles for deres gjerninger mot Allah. Muhammed (og velsignelse være med ham Guds fred) fikk vite , at han skulle bruke sine krefter på å komme nærmere Allah ( 96, 20). Han skulle være modig og tale , uansett hva andre måtte mene om ham. Han skulle gi alle mulighet for å endre deres liv , før det var for sent. Han fikk også vite, at hans budskap ikke inneholdt noe nytt; det var mange andre profeter før ham , som fortalte om den sanne Gud, men menneskene hadde ikke lyttet til dem. Menneskene fortsatte deres egoistiske og syndige liv og tok ikke til hensyn ,at de gjorde ondt mot andre. Muhammed (og velsignelse være med ham Guds fred) skulle fortelle folk , at alt det de så inderlig - som penger, villaer , tøy og smykker, fine ansikter og kropper - ikke hørte til de virkelige verdier.Folk oppførte seg på måter , som ødela deres moral. Muhammeds (og velsignelse være med ham Guds fred) budskap skulle få dem til å tenke dypere over det de gjorde , om det var godt eller ondt, om det var godt eller ondt, om det var fornuftig eller dumt. Muhammed (og velsignelse være med ham Guds fred) ble snart et mål for spøk og latter, men han fortsatte med å forkynne den tro, som Allah hadde åpenbart for ham. Han kunne ikke gjøre annet enn det , som den allmektige Allah hadde utvalgt ham til. det trøstet ham meget, at Koranen støttet ham personlig og forsvarte hans påstander: " Deres bysbarn er aldeles ikke besatt ! Han har virkelig sett ham ved den klare horisonten ! Han var ikke tilbakeholden når det gjelder det skjulte ! Det var ikke en forkastet satans ord ! ( Sura 81, 22-25) " Deres bysbarn farer ikke vill , og han tar ikke feil ! Ei taler han av eget påfunn ! Dette er intet annet enn åpenbaring som er åpenbart ! En veldig i makt hor undervist ham , begavet med innsikt Han stod der majestetisk i den høyeste horisont. Så nærmet han seg og svevet på to buelengders avstand eller nærmere . Så åpenbarte han for sin tjener det han åpenbarte . Ikke har fantasien oppdiktet det han så ! (Sura 53, 2-11)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: